Affisch – Poster

Ska du trycka en affisch – poster eller storformat så har du kommit rätt!

Vi på Henningsons Tryckeri har stor erfarenhet av olika tryckuppdrag. Vår personal och maskinpark passar perfekt för att kunna trycka affischer & posters med hög kvalité i små och stora format – upplagor från 1 ex och uppåt till ett bra pris – dessutom svanenmärkt.

Vi har stor kunskap och lång erfarenhet inom design och vi hjälper gärna till med layout och formgivning!

Fakta om affischer
Affischer trycker vi på lite finare vitt papper så att de håller att sitta uppe i olika miljöer. Trycket görs på en sida, oftast i färg. Vi trycker små och stora upplagor i format från A3 till 70×100 cm. 106×3000 cm är det största pappersformatet som vi kan trycka lokalt.

Andra benämningar på affischer
Poster, plansch, plakat

Användningsområden
Affischer fungerar bra om man vill exponera produkter, konserter, idrottsevenemang m.m. på affischpelare, mässor, i butiken eller i gatupratare utanför affären. Formatet är också bra om man vill skapa och sälja egna posters.

Tips till dig som gör egna affischer
Låt bilderna ha så hög upplösning som möjligt, gärna mer än 200 ppi i skala 1:1 för ett bra resultat. När du gör pdf-filen kom ihåg att ha utfall och lägg med skärmärken. För bästa tryckresultat rekommenderar vi att ni använder våra inställningar. Letar du gratisbilder till din affisch så är https://www.pexels.com ett bra ställe att börja.

Du kanske också är intresserad av:

Snäppramar

Snäpplister

Trottoarpratare

Skyltar

Bärkasse

Reklampennor

Henningsons Tryckeri AB har arbetat med tryck sedan 1947 och har en gedigen erfarenhet. Vi står för engagemang, erfarenhet och kunskap. Idag är vi ett komplett grafiskt center med hela produktionskedjan under samma tak.

 

I vår moderna maskinpark produceras trycksaker av högsta kvalité. De större upplagorna trycks i offsettryck och de mindre i digitaltryck eller så kallat Print on demand. Adressering och variabeldata printas med lasertryck och inkjet. I storformat använder vi oss av bläckstråleteknik för bästa resultat.

Som kund hos oss får du hjälp med allt från idé och tryck till distribution och lagerhållning – självklart Svanenmärkt.